29.2.2020 17:03
Bu sıkıntılı süreci sabırla ve birlikte hareket ederek aşacağımıza inanıyoruz

Kasımpaşa karşısında topun ve oyunun hakimi olmasına rağmen takımımızın üçüncü bölgede etkisiz kaldığını ifade eden Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz bu durumu kalan haftalarda değiştirip İttifak holding Konyaspor’umuzun sıkıntılı süreçten çıkmasını sağlayacaklarına inandığını söyledi.

0-0 sona eren Kasımpaşa maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz açıklamasına “Biliyorsunuz ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Şehitlerimiz var. Milletimizin ve ailelerinin başı sağolsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ama Türk insanı olarak bizim özelliğimiz zorlukların üstesinden el ele verip birlik beraberlikle hareket ederek gelmektir. Bunu bu dönemde de başaracağımıza inanıyorum. Bir de böyle büyük acılar yaşamayalım” sözleri ile başlarken şöyle devam etti:

“Kazanmak istediğimiz bir maça çıktık. Oyunun, topun hakimi olan etkili taraf bizdik. Kasımpaşa topu sahasında karşıladı. Ama etkinliğimizi bir türlü bize golü getirecek üçüncü bölgede gösteremedik. Oyuncularıma maç sonunda soyunma odasında da söyledim. Kazanmak için risk almalısınız. Risk almadan kazanamazsınız. Ortada bir alışkanlık var. Ve bu alışkanlığın değişmesi tabiki de bir anda olacak bir şey değil. Zamana ve sabıra ihtiyacımız var. Geldiğimiz günden bu yana özellikle üçüncü bölgede etkili olma adına çalışmalar yapıyoruz. Fakat bunu bu maçta uygulayamadık. Ligin boyu kısalıyor. Önümüzde 10 final haftası var. Tabiki de her şey bitmiş değil. Alınan her puan kıymetli. Ama tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istiyorsak kendi sahamızdaki maçları kazanmamız ve puan kaybı yaşamamamız gerekiyor. Öncelikle tüm şehir olarak yönümüzü kalan 10 maça çevireceğiz. Başarılı olmak adına neler yapılacaksa bunları yapacağız. Konya gerçekten potansiyeli bakımından tam bir futbol ve spor şehri. Bunu önceki yıllarda gösterdi. Bu şehrin ve takımın mücadele edeceği yer Süper Lig. Bunun devam etmesi için her şeyimizi ortaya koyacağız” diye konuştu.

Bir basın mensubunun ’10 final haftası öncesinde takımın psikolojisini nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz, “Bakıldığında tabiki kimsenin istemediği bir durum. Ancak bu durumu tersine çevirme adına herkesin risk ve sorumluluk alması gerekiyor. Bunu yaparsak başarılı oluruz. Bunu oyuncularıma da ifade ettim” cevabını verdi.

‘Thuram ve Bajic gibi forvet oyuncularını yedek soyundurmanız taktik icabı mı yoksa kafanızda farklı bir model mi var’ sorusuna Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz, “Bu takımda Ömer Ali’de Deni Milosevic’te daha önce forvet oynamış ve başarılı olmuş isimler. Geçtiğimiz hafta böyle oynadık. Başarılı olduk. Bu maçta istediklerimizi yapamadık. Bizim sıkıntımız üçüncü bölgede sonuca gitmek. Bu anlamda katkısı olan herkese ayrım yapmadan ihtiyacımız var” şeklinde cevap verdi.

Sıra Takım O G B M Av P