13.12.2018 18:50
Şehrin ve taraftarın enerjisi çok yüksek hedefimiz belli

 

Kayacık Tesislerimizde yapılan antrenman sırasında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, aidiyet duygusunu biraz daha yükseltmeye çalışarak takımımızla istenilen yere doğru gitmeye çalışacaklarını söyledi.

 

Açıklamalarına “Burada çok uzun bir süre çalıştım. Çalıştığım grubun ana kadrodaki hemen hemen yarısı burada” sözleriyle başlayan Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman şöyle devam etti:

 

“Dolayısıyla 1,5 yıllık sürede şehrin, takımın, oyuncuların, gelen teknik adamlarla birlikte edinmiş oldukları alışkanlıklar var. Diğer taraftan şimdi yeni bir dönem başladı. Bu yeni dönem ile beraber kendi istediğimiz tarafa doğru oyunculardan götürmek istediğimiz bazı alışkanlıklar var. Bütün bunların oluşma süreci kolay birşey değil. Hepimiz insanız. Alışkanlıkları elde etmek ne kadar kolaysa o alışkanlıkları değiştirmek, dönüştürmekte aynı şekilde zor olabiliyor. Bu  durum kendi içerisinde özellikle Trabzonspor maçında da oyun anlamında yaşadığımız gibi inişler-çıkışlar, zaman zaman beklenmedik derecede sıkıntılar olacak. Ama en sonunda nihai hedef olarak bu oyunun hep söylemeye çalıştığım gerçekleri ve doğruları ile birlikte önce kendi antrenör grubumla davranmaya ve istemeye devam edip, ondan sonra da oyuncularımızı oraya doğru çekmeye çalışacağız. Buraya gelen oyuncular bizim için her zaman en değerli oyuncular olacak. Yani adı, sanı, yaşı, milliyeti ne olursa olsun farkı olmadan oyunun doğrularına, gerçek doğrularına gelen oyuncular bizimle beraber değerli oyuncular olacaklar. Bunun içine her zamanda şunu katmaya çalışacağız; bize hem mali hem de iş anlamında bu olanağı sağlayan, güvenen Atiker Konyaspor camiasına ve Konyaspor’a aidiyet duygusunu takımda biraz daha yükseltmeye çalışarak istenen yere doğru gitmeye çalışacağız…”

 

Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, “Her şey geçen dönem olduğu gibi çok güzel ve bıraktığımız yerdeki gibi olmayacak. İçerisinde inişler-çıkışlar olacak. Ama ana hedef olarak gideceğimiz yer belli. Bu konuda hiçbir kuşkum yok. Şu an şehirden ve taraftardan gördüğüm enerjide bunu gösteriyor. Umarım yanılmayız” ifadelerini kullandı.

 

Takımların ligdeki durumlarının eşleştirildiğinde Medipol Başakşehir’in bir ivme ve bununla birlikte puan farkı yakaladığını da sözlerine ekleyen Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman şunları söyledi:

 

“Trabzonspor son birkaç haftadır biraz daha canlanmış bir görüntü gösteriyor. Fakat Beşiktaş’ın, Galatasaray’ın ve Fenerbahçe’nin sıkıntılı anlar yaşadığı şu dönemdeki puan tablosu her takıma bir takım vaadlerde bulunuyor görünüyor. Biz işin bu tarafla ilgili durumunu biraz zedeledik. Şimdi tekrar tırmanmaya çalışmamız gerekiyor. Bütün bunları futbol oyun kuralları çerçevesinde biraz daha geç yapmaya çalışacağız. Bizim için işin esas başlangıç noktası. İkinci yarı ve öncesindeki kamp dönemi olacak. Çünkü biraz daha uzun bir süre birlikte olacağız. İstediklerimizi ve beklentilerimizi biraz daha anlattıktan sonra geri gelecek dönüşler ve bunu uygulayacak oyuncu grubunun iradesinin biraz daha yüksek olmasıyla birlikte sanki ikinci yarı biraz daha beklentilerimize gideceğiz gibi duruyor. Ama bu arada lig nereye doğru evrilecek. Şu anda bunu tahmin etmek çok doğru değil. Bizim için ligin çehresi ikinci yarı netleşecek. Burada Kasımpaşa ve Akhisarspor maçlarını atlayarak söylemiyorum. Bir mazeret olsun diye söylemiyorum. Benim zaten öyle br yapım yok. ..”

 

Hafta sonu sahamızda oynayacağımız Kasımpaşa maçını da değerlendiren Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, “Ligin bu sezon en kuvvetli çıkış yakalayan takımlardan bir tanesi ile oynayacağız. Özellikle sezona çok güçlü başladılar. Sonra bir sıkıntı, ardından bir antrenör değişikliği ve yeniden güçlü bir başlangıç. Ardından kendi raylarına oturdular. Şu an ligde ikinciler. Son derece iyi bir konumdalar. Dolayısıyla değerli bir rakiple oynayacağız. Hücum gücü son derece yüksek, maçlarda gol oranı son derece yüksek, bizim başımıza dert açma potansiyeli yüksek, ama bunun yanında fazlasıyla zaafları olan bir takım. Bir önceki maçta olduğu gibi bizim avantajlarımız ne, rakibin zaafları ne diye düşünüp, daha fazla zaaflarına yönlenerek bir oyun oynamaya çalışacağız. Kazanmayı başarabilirsek Akhisarspor maçını da buna dahil ederek ilk yarı adına kendi içerisinde daha sağlam bir zemine oturabilir diye düşünüyorum. Ancak kolay olmadığını söylemeye gerek yok ama en azından bir kez daha belirtmiş olayım” şeklinde görüş belirtti.

 

Trabzonspor maçı öncesinde hakem hakkında yapılan açıklamalar ve maç sırasında kendisi aleyhine gerçekleşen tezahüratlar ile kulübümüzün bu konuda kendisine olan güveni yineleyen açıklamasıyla ilgili görüşleri sorulan Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman şunları söyledi:

 

“Bulunduğum durumu bana çok güvenen camianın beklentilerinin önüne geçirmemek için aslında hiç cevap vermedim.  Sabr ve metanetle bekleyerek ve ‘kem söz sahibine aittir’ düşüncesiyle bekledim ve hala aynı yerdeyim.  Ama herkes şöyle aynaya bir baksa ve elini yüzünü bir temizlese. Her şey çok daha iyi olacak gibi gözüküyor. En önemli yer bence burası. Hiç iki gün arka arkaya yaptığım maç toplantılarında ben oyuncularıma hakemle ilgili konuşmadım. Ama bu maçta onu yaptım. Zaten Trabzonspor kulübünün yöneticilerinin yaptıkları açıklamalarla beraber hakeme çok fazla yük bindi. Lütfen çok dikkatli olun. Lütfen hakeme çok yardımcı olun. Üzerindeki baskıyı haklı bile olsanız bir de sizin yapacağınız davranışlarla arttırmayın dedim. Ta ki süreç zorlama bir penaltıya gelene kadar. Zorlama penaltı dedim. Çünkü burada hakeme muhtemelen pozisyonu tekrar değerlendir diye gelen uyarıyla oraya gidip uzun süre pozisyonu izledikten sonra kıvranma durumuydu. İşte o açıklama bence orada devreye girdi. İşin en önemli tarafı da burasıydı. Bence maçın seyrini yönünü ve kendi içindeki doğal akışının dışına çıkaran bir yöne gitti. Ama iş çıkarları ve istekleri doğrultusunda olursa da bunu çok güzel bir şekilde mutluluk tablosuna çevirmeleri insanı futbol içerisinde söyleyeyim tekrar hem karamsarlığa hem de mutsuzluğa doğru itiyor. Aynı şekilde bizim futbol dünyamızda da geleneksel iki yüzlülüğümüzün devreye girdiği yerlerden bir tanesi oluyor. Daha iki hafta önce penaltı diyenlerin de değil diyenlerin de haklı olduğu bence gri bir pozisyonda koparılan yaygaradan sonra yine Atiker Konyaspor’un içerisinde olduğu bir durumda bu sefer penaltıyla uzaktan yakından alakası olmayan bir durumda hiç bir yetkilinin hiç bir şekilde ortaya çıkan bu mutluluk tablosuna uygun bir şey söylememesi ne yazık ki futbol dünyamızdaki geleneksel bunun içerisine ben kendimi de dahil ediyorum iki yüzlülüğümüze güzel bir örnek gibi gözüküyor….”

 

Takımımıza devre arasında transfer anlamında yapılacak takviyelerle ilgili olarak sorulan soruya Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, “Ne kadar tanıdığım ve kapasitelerini bildiğim oyunculara sahip olsakta edinilmiş yeni alışkanlıklar var. Bu alışkanlıklar Kalıcı mı? Geçici mi? Bunları test etme süreci var. Belki bu maçı da oynadıktan sonra yönetimimizle bir araya gelip genel bir durum değerlendirmesi yapmak sağlıklı bir zamanlama gibi gözüküyor. Genel görüntü de ufak tefek dokunuşlara ihtiyacımız olduğu bir gerçek. Ama bunların ne kadar doğru olabileceği, doğru olması adına ne kadar zamana ihtiyaç duyduğumuza Kasımpaşa maçı bize bazı detaylar verecek. Kulüplerin bugün yaşanan en büyük problemi buna büyük kulüplerde dahil ekonomik sorunlar. Yapılacak hamlelerle var olan durumu biraz daha olumsuza götürecekse yapmamak, var olan oyuncularımız üzerinden biraz daha verimlilik artışına gitmek daha doğru olacak gibi. Bu küçük dokunuşlar kulübün bütçesine ve bir sonraki seneye yük oluşturmayacak aslında biraz üzerinden alacak küçük dokunuşlar olacaksa yapmak için çaba göstereceğiz. Bu da büyük bir hüner. Umarım başarırız” cevabını verdi. 

Sıra Takım O G B M Av P