29.4.2019 23:24
Son 2 maçtaki mücadelemiz eski günlere dönüş noktasında umut verici

Galatasaray ile 0-0 berabere kaldığımız 30.hafta maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, Ankaragücü maçı ile yeniden geri dönüş yaptıkları özgüven kazanımının Galatasaray maçıyla devam ettiğini gördüklerini ifade etti.

 

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına, “Futbol ailesinin başı sağolsun. A.Alanyaspor’lu genç futbolcu arkadaşımız Josef Sural’in vefat haberi ile güne başladık. Başta A.Alanyaspor camiası ve ailesi olmak üzere başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Futbol maalesef böyle. Bir yanda üzüntü bir yanda ise hayat devam ediyor. Sural’a rahmet diliyorum” sözleri ile başlayan Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman şunları söyledi:

 

“Bakıldığında 10 maçtır kazanamayan bir takım ama son oynadığı MKE Ankaragücü maçında ortaya koyduğu oyun, mücadele ve alınan 1 puan itibari ile kaybolan özgüvenini yeniden bulma yolunda adım atan bir takım. Diğer tarafta ise hem takım hem de bireysel anlamda kaliteli isimlerden kurulu ligin ikinci yarısında en başarılı olan rakip. Maç bu düşüncelerle başladı. İlk dakikalarda topun daha fazla rakipte kalmasını istiyorduk ama bu biraz da rakibin etkili oyuncuları ve pas oyununu iyi oynamaları nedeniyle isteğimiz dışına çıktı. İlk 25 dakikadan sonra oyunda kısmen dengeyi kurmaya başladık. Ama 3.bölgede oynayan Ömer Ali, Yatabare ve Milosevic’in hem rakibe kendi birinci bölgesinde basması, ardından kendi ikinci bölgemize gelerek oyun kurmaları güç anlamında kendilerinin yorulmasına neden oldu. İkinci yarının 60.dakikasından sonra ise oyun tam istediğimiz gibi oldu. Şayet 3.bölgede biraz daha becerikli olabilsek sonuç daha farklı olabilirdi. Bizim özellikle Beşiktaş maçıyla beraber kolay gol yiyen takım görüntüsünden çıkmamız, son iki maçta ortaya koyduğumuz mücadele kaybolan özgüvenimizi yeniden kazanma adına iyi oldu. Hem üst taraf hem de alt tarafta puan farkının fazla olmaması alınan her puanı değerli kılıyor. MKE Ankaragücü ve Galatasaray maçları ile eski günlere dönme adına verdiğimiz mesaj bizim kalan 4 haftalık periyodu ve bununla beraber gelecek sezonun planlamasını yaparken olumlu gelişmeler…” .

 

Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman bir basın mensubunun ‘Anadolu’da herhangi bir kulüpte bir teknik direktör 11 maç kazanamaması halinde taraftarların ciddi tepkisi ile karşılaşır. Ama bugünde gördük ki Konyaspor taraftarı her zaman sizin yanınızda olduğunu gösterdi. Bunu neye bağlıyorsunuz?’ sorusuna “Biz buraya geldiğimiz iyi ve sert bir çıkış yakaladık aldığımız sonuçlarla. Ama bunun devam etmeyeceğini ve bir yerde düşüş olacağını biliyorduk. Bu da başımıza geldi. Biz her zaman Atiker Konyaspor’un Süper Lig’de önümüzdeki senelerde söz sahibi bir takım olması adına çalışıyoruz. Bunu da dışarıya hissettirdiğimize inanıyorum. Dediğiniz gibi aynı durumda başka bir teknik adam ve yönetim olsa herhalde böyle bir şey olmazdı ve tepkiler farklı olabilirdi. Taraftarlarımızın da bizim iyi işler yapmak için uğraştığımızı gördüğüne inanıyorum. Sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum” cevabını verdi.

Sıra Takım O G B M Av P