14.5.2019 20:00
Konyaspor Basketbol Takımımız Yarı Finalde

Türkiye Basketbol Liginde mücadele eden Konyaspor Basketbol Takımımız Play-Off Çeyrek Final serisi ikinci maçında konuk ettiği Düzce Belediyespor’u 68-62 mağlup ederek seride durumu 2-0’a getirdi. Ekimiz bu sonuçla Süper Lig yolunda adını yarı finale yazdırdı. İlk maçta rakibini deplasmanda mağlup ederek seride 1-0 öne geçen Konyaspor Basketbol Takımımız, taraftarlarının önünde çıktığı ikinci karşılaşmada da etkili bir performans göstererek yarı finale yükseldi. Karşılaşmaya çok iyi bir başlangıç yapan ekibimiz ilk çeyreği 30-16 önde tamamladı. İkinci çeyrekte skor üretmekte zorlanan Konyaspor Basketbol Takımımız farkın azalmasıyla birlikte soyunma odasına 4 sayı farkla 40-36 önde girdi. Üçüncü çeyrek her iki takımında karşılıklı basketleriyle geçilirken ekibimiz son çeyreğe yine 4 sayı farkla 55-11 önde girdi. Son çeyrekte Marcus Hall’ın devreye girmesiyle üstünlüğü tamamen eline geçiren Konyaspor Basketbol Takımımız parkeden 68-62 galibiyetle ayrılarak yarı finale adını yazdırdı. Ekibimizde Mert Celep 20 sayı 8 ribaunt, Marcus Hall 12 sayı 12 ribaunt 9 asist, Cihan Amasyalı ve Jackie Carmichael’da kaydettikleri 11’er sayı ile öne çıkan isimler oldu. Konyaspor Basketbol Takımımızın Yarı Finalde rakibi, 17 mayıs cuma günü oynanacak olan OGM Ormaspor- Yeni Mamakspor karşılaşmasının sonucunda belli olacak.

 

AZİZ BEKİR: BU ŞEHİRDE 2 MİLYON KİŞİYİZ AMA MAÇA 1000 KİŞİ GELİYOR

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Konyaspor Basketbol Takımımız Başantrenörü Aziz Bekir, “Düzce Belediyespor’u hem oradaki hem buradaki maçta gösterdikleri performans nedeniyle tebrik ediyorum. Play-Off maçı olmasına rağmen her iki takımda Fair-Play dürüstlük ve sportmenlik içerisinde bir basketbol oynadılar, bunun için onlara da teşekkür etmek istiyorum. Maça gelecek olursak bizimi açımızdan çok iyi bir maç olmadı. Belki savunma anlamında az sayı yedik ve onlara karşı iyi bir savunma yaptık ama hücum anlamında çok kötü bir gün geçirdik ve istediğimiz gibi farkı açamadık.  Ama en önemlisi olan şuan biz yarı finaldeyiz. Şimdi OGM Ormanspor ve Yeni Mamakspor maçını bekleyeceğiz” diye konuştu. Taraftarlarla ilgili de konuşan Aziz Bekir, “Şuan Konyaspor’dayız. 2 milyon insan var burada.  2 bin kişi bulamıyoruz. Salonun üçte birini oyuncular, benim tanıdıklarım ve aileleri dolduruyor. Süper Lige gidiyoruz. 2 milyon kişiyiz bu şehirde, ama maça 1000- 1500 kişi geliyor. Onları seviyorum, iftar saati olduğunu biliyorum ama onlarda bizimle beraber gelsinler istiyoruz” dedi.

 

MURAT KOZAN: KONYASPOR TARAFTARINI YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ

Karşılaşma sonrası basın toplantısında konuşan Konyaspor Basketbol Takımımız oyuncusu Murat Kozan, “Daha çok ilerleyebileceğimizi görüyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz ve yarı finale daha hazır olacağız. OGM Ormanspor-Yeni Mamakspor eşleşmesinin sonucunu bekleyeceğiz. Yarı Final maçları daha zor geçecek bizim için. Bu dönemde Konyaspor taraftarını da yanımızda görmek ve sahadaki altıncı oyuncu olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sıra Takım O G B M Av P