27.11.2018 18:19
Stadyum atmosferinin ve taraftarlarımızla buluşmanın özlemini yaşıyorum

 

 

Kayacık Tesislerimizde yapılan antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, A.Alanyaspor maçının hedeflenme konusunda belirleyici olacağını ifade ederken, taraftarlarımızla yeniden buluşacak olmanın özlemini yaşadığını sözlerine ekledi.

 

Galatasaray maçında oyuncularımızın beklentilerinin üzerinde bir performans ortaya koyduğunu ifade eden Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, “Bunu sadece skor açısından söylemiyorum. Bizim maça kadar sahasında oynadığı son 23 lig maçının 20’sini kazanmış, mağlup olmamış, özellikle iç saha konusunda son iki sezondur uzmanlaşmış, taraftar ve takım birlikteliğini çok iyi götüren, son derece atak ve cüretkar oynayabilen bir takım karşısında 2-3 günlük bir çalışmayla çıktık. Amacımız en azından kendi adımıza oyunun doğruları dediklerimizi yapmaktı. Bunların olması noktasında açıkçası çekincelerim de vardı. Ama şunu söyleyebilirim ki oyuncularımdan geri dönüş anlamında son derece iyi işler aldık” dedi.

 

“Galatasaray maçını tekrar izlediğimizde görüyoruz ki özellikle topun arkasındaki, topla olan, kenarlardaki bölümlerde geriye dönüşleri ve ileriye çıkışları son derece iyi yaptık” diyen Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, “Ama özellikle yapılan değerlendirmelerde görüyoruz ki maç 1 penaltıya kadar indirgendi. Burada esas görülmesi gereken takım olarak çok doğru ve iyi oynadığımız, galibiyete yakın taraf olduğumuz. Özellikle maçın ikinci yarısı çok iyi oynadık. Fakat kazanmayı başaramadık. Fakat genel görüntü ilerleyen dönem için daha umutvar olmamızı sağladı. Şunu söylemem lazım ki, sanki bu ekip esas itibariyle bizim ayrıldığımız takımdan bir adım daha önde olabilecek bir takım görüntüsü veriyor. Umarım bunu başarırız” şeklinde görüş belirtti.

 

Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig’in 14.haftasında sahamızda oynayacağımız A.Alanyaspor karşılaşması ile ilgili olarak da şunları söyledi:

 

“Yeniden Atiker Konyaspor’un başında taraftarlarımızın önüne çıkacak olmanın ve stadyum atmosferinin özlemi benim içimde var. Bu taraftarlarımız içerisinde geçerli olacak herhalde. Tekrar bıraktığımız yerden başlamak güzel olacak. Ama özellikle ZTK’na odaklandığımız dönemde saha içerisindeki sonuçların iyi olmadığını, Atiker Konyaspor istatistiklerinin genel anlamda ters yüz olduğu bir dönemde ligi tamamlamıştık. Umarım sahaya gelenler için eski izleri taşıyan bir maç olur. Bizim tarafımızdan bakıldığı zaman, MKE Ankaragücü maçından alınan 3, ardından Galatasaray’a karşı alınan 1 puan var. Bunları A.Alanyaspor maçından alacağımız galibiyetle tamamlayabilirsek kalan 3 maç bizim adımıza hedef belirleme maçları olacak. A.Alanyaspor maçı bu açıdan bizim için son derece önemli bir karşılaşma olarak görünüyor. Rakibimizin de son 5 maçı mağlup bitirip hiç bir maçında tek gol atamamasına rağmen, son hafta antrenör değişikliğiyle beraber 5 gollü bir galibiyet alması ve morallenmesi rakibi tanıma konusunda gerçekten biraz sıkıntılı bir durum oluyor. Antrenör değişikliğinin çok olumlu yansıdığı belli. Moralli gelecekler. Durumu tersine çevirmek isteyecekler. Riskli bölgedeler. Ancak her iki takımın da maçla ilgili güçlü istekleri var. Umuyorum ki A.Alanyaspor maçının önce doğrular konusunda ısrar edip, sonra da skoru yanımıza alırsak yeni hedefler oluşturma çizme konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum…”

Sıra Takım O G B M Av P