23.11.2019 23:55
Taraftarlarımızı mutlu edemediğimiz için çok üzgünüz

1-0 kaybettiğimiz Beşiktaş maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman maç öncesi maç sırasında müthiş bir destek veren taraftarlarımıza karşılık veremedikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Maçı değerlendiren Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, “İkinci milli maç arasından sonra takım olarak Malatyaspor maçı ile başlayan şanssızlıkların yaşandığı bir dönem oldu. Bu Fenerbahçe maçı ile devam edip, Eyüpspor ile oynadığımız kupa maçı ile doruk noktasına ulaştı. Takımımız özgüven sorunu yaşıyor ve oldukça kırılgan bir yapıya bürünmüştü. Milli maç arasından sonra bu durumu lehimize çevirme adına Beşiktaş maçı önemliydi. Maça oldukça da iyi başladık. İlk 30 dakika takımımız kalan 5 maçlık periyoda oranla daha iyi bir görüntü çizdi. Daha derli topluydu. Ama ben kenardan gördüğümde bu durumun beraberinde bir tedirginlik getirdiğini de sezdim. Nitekim 30.dakikadan sonra Beşiktaş özellikle Caner’in kanadından oldukça sert gelerek geliştirdiği ataklarla bizi zorladı. Pozisyon vermesek de bunu hissettik. Soyunma odasında ikinci yarıda neler yapmamız gerektiğini konuştuk. Etkili oyunumuz ikinci yarının başında da devam etti. Rakibe pozisyon vermedik. Kaptığımız toplarla hiç bizim yapımıza uygun olmayan bir şekilde 4-5 kişi ile organize olmadan hızlı hücumlarla rakip kaleye gitmeye çalıştık. Böyle olunca top kayıpları oldu. Bizim top kayıplarımız rakibin top kayıpları ile birlikte maçın genel görüntüsü gol atacak, tek kurşunu harcayacak tarafın kazanacağı şekline gitti. Beşiktaş yaptığımız hatayı tecrübeli ayağı ile iyi değerlendirdi ve öne geçti. O dakikadan sonra önceki maçlardaki kırılganlık, özgüven eksiliği ve beraberindeki panikle birlikte oyunumuzdan uzaklaştık. Golü atamadık ve iyi başladığımız ama sonrasını getiremediğimiz bir maçı kaybettik. Maç öncesinde ve maç sırasındaki destekleriyle bugün takımımıza ekstra motivasyon sağlayan taraftarlarımızı kutlu edemediğimiz için gerçekten çok üzgünüm. Bundan sonraki durum ne olacak bilmiyorum. Kafamızda tabiki bu durumdan çıkma adına planlar var. Önemli olan bunu uygulamamız veya ne kadarını uygulayabileceğimiz. Takımımızın içerisinde bulunduğu durumu antrenörlük hayatımda ilk kez yaşıyorum. Bir an önce içerisinde bulunduğumuz durumdan kurtulmamız gerekiyor. İptal edilen gol içinde bir şey söylemek gerekirse açıkçası başka bir takım adına böyle bir karar verilir miydi? Bunu bilmiyorum. Ama ortada bir pozisyon ve bana göre acele ile karar verildi” diye konuştu.

Bir basın mensubunun ‘Riad Bajic’in performansını nasıl buldunuz? ‘Alper Uludağ’ın kadroda olmaması konusunda bir açıklama yapmak ister misiniz?’ sorularına Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, “Bajic diğer maçlara oranla bu maçta daha istekli, daha iyi göründü. İleriye gitme ve 3.bölgede etkili olma adına istediklerimizi yaptığımızı söyleyemem. Ama öncekilere haftalara oranla kendisinde daha olumlu şeylerin olduğunu bizim gibi herkesin de gördüğünü söyleyebilirim. Alper konusunda Gençlerbirliği maçındaki performansı karar vermemize neden oldu diyebilirim. O maçtan sonra kafamızdaki düşünce sezonun kalan haftalarını Ferhat Öztorun ile tamamlamak istediğimiz yönünde. Ama futbolda yüzde 100 diye bir şey yok. İlerleyen günler neler getirir bilemem. Şu anki görüntü Alper’in kalan haftalarda olmayacağı şeklinde”cevabını verdi.

 

Sıra Takım O G B M Av P