18.8.2019 22:42
Sezona kazanarak güçlü başlamak istiyorduk ama olmadı

Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, 0-0 tamamlanan MKE Ankaragücü maçında kazanma adına her şeyi yaptıklarını ancak sonucu değiştirecek golü bulamadıkları için istedikleri galibiyeti alamadıklarını ifade etti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, “Geçen sezona güçlü bir başlangıç yapan, ancak sonrasında 11 maç kazanamayan, ardından gelen süreçte bu durumu toparlayarak istediği yer olmasa da ligi üst gruba yakın bir yerde tamamlayan takım olarak sezona başladık. 6 haftalık bir kamp ve hazırlık dönemi geçirdik. Burada yaptığımız çalışmalarda ve oynadığımız maçlarda lige en hazır ve iyi şekilde başlamak amacındaydık. Çünkü bakıldığında ilk 3 haftada 2 maçı kendi sahamızda oynayacak, ardından gelen 4 maçlık seride 3 maçı deplasmanda 1 maçı sahamızda oynayacaktık. Bu anlamda MKE Ankaragücü maçı sezona güçlü bir başlangıç yapma adına önemliydi. İşin bu bizimle ilgili tarafı. Diğer tarafı ise rakip MKE Ankaragücü. Malum sebeplerden dolayı sezona zor şartlarda başlangıç yapmasına rağmen bugün sahada futbolu çirkinleştirmeden, bu oyunun içerisinde olması gerektiği gibi oynadı. Kendilerini de tebrik ediyorum. Taraftarımızın önünde oynadığımız maçta alacağımız galibiyetle iyi başlamak ve onlarla birlikte sezonun geride kalacak bölümlerinde yolumuza iyi devam etmek istiyorduk. Maça iyi başladık. 10.dakikadan itibaren sağdan, soldan, ortadan, kaleyi gören her yerden pozisyon arayarak ve girerek oyunun kontrolünü elimize aldık. Ama Ömer Ali Şahiner’in direkten topunun yanı sıra yakaladığımız fırsatlar vardı. Değerlendiremedik. Etkili oyunumuz ve bulduğumuz fırsatlar ikinci yarıda da devam etti. Ama sonuca gidemedik. Bunun başlıca etkenlerinden biri ileride oynayan futbolcularımız Riad Bajic, Ömer Ali Şahiner ve Deni Milosevic’in yüzde 60-70 performansla oynamaları ve tam anlamıyla hazır olmamaları. Bu sorunu giderdiğimiz zaman ileride daha iyi olacağımıza inanıyorum. Bugün kazanarak sezona 3 puanla ve güçlü bir başlangıç yapmak istiyorduk. Başaramadık. Üzgünüz” dedi.

Bir basın mensubunun ‘Erdon Daci ve Ali Yaşar bugün ilk kez Süper Lig’de forma giydiler. Performanslarını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, “Aslına bakarsanız Erdon Daci’yi geçen sezonun ikinci yarısında oynatarak tecrübe kazanmasını planlıyoruz. Ama olmadı. Geçen sene 2 forvetimizin ikinci yarıda attığı gol sayısı sadece 1. Erdon’u oynatmış olsaydık en az 3-4 gollük bir katkı sağlayabilirdi. Bugün ilk Süper Lig maçına çıktı. Korkusuz bir oyuncu. İleride oynadıkça daha iyi olacak. Ali Yaşar’da aynı. Benim en çok beğendiğim özelliklerinden biri işinin profesyoneli olması. Her ikisinin de Konyaspor’a uzun yıllar önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” cevabını verdi.

Sıra Takım O G B M Av P