10.2.2021 19:58
Amacımız Konyaspor’u bulunduğu konumdan daha iyi yerlere taşımak

Kayacık Tesisleri’mizde yapılan antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve sorularını cevaplayan Teknik Direktörümüz İlhan Palut, tek düşüncelerinin kaliteli oyuncu grubuna yapacakları dokunuşlarla takımımızı başarılı yapmak olduğunu söyledi.

"Konyaspor yıllardır Süper Lig’de mücadele eden, bir istikrarı olan ve herkesin de bildiği üzere yakın geçmişte özellikle Aykut Kocaman hocanın döneminde çok büyük başarılara imza atmış bir camia’ sözleriyle değerlendirmelerine başlayan Teknik Direktörümüz İlhan Palut “15 aydır Göztepe ile çalıştığım için Süper Lig’deki tüm takımlarla alakalı bilgi sahibiyim. Konyaspor takımı sezona kabul edilebilir bir başlangıç yapsa da bilindiği gibi son haftalarda istenilen sonuçlar gelmedi. Bu sezon benimde Göztepe’de başıma geldiği gibi ülkemizde teknik direktör değişimleri olabiliyor. Bu ülkemizde biraz daha fazla. İnşallah her takım bir istikrara kavuşur. Bizde Konyaspor’da bunu istiyoruz. Yaşadığım ara dönemde 4 takımdan resmi teklifler aldım. Ama motive olamadım. İstediğim ortamın doğmayacağını hissettim. Tabiki de bu önceden bilinen bir şey değil. Ama insan takımlarla ve bulundukları konumlarla alakalı kendi değerlendirmesini yapıyor.   Konyaspor’dan teklif geldiği zaman bunun beni heyecanlandıran bir birliktelik olacağını düşündüm.  Konyaspor her ne kadar son dönemde istediği sonuçları alamasa da bunu çalışarak gerek takımın moral motivasyonunu gerek kendine olan inancını ve güvenini, ayrıca giden hocamızın saha içerisinde yaptığı birçok çalışmanın üzerine bizde katabileceklerimizi ekleyerek oyuncularımızla beraber yeni bir çıkışın peşinde olacağız” diye konuştu.

Takımımıza gelmeden önce maçları izlediği için takım ve oyuncu grubuyla ilgili bir fikir sahibi olduğunu da sözlerine ekleyen Teknik Direktörümüz İlhan Palut “Ama bunu şu an için değerlendirme zamanımız oldu mu? Hayır. Maalesef olmuyor. 3 güne bir maç oynayacağımız için.  Ama buna da zaman bulacağız. Hemen geldikten sonra işte yarın Beşiktaş'la kupa maçı oynayacağız. Ardından dinlemeden, dinlenmeyi boşver tüm takımla beraber istediğimiz antremanları yapamadan yine çok önemli Denizlispor mücadelesine çıkacağız. Bu maçlara bakacak olursak takımımız kupada ilerliyor. Ligde kritik ve istemediğimiz bir konumdayız. Ama böyleyiz diye bu kupayı önemsemiyoruz anlamına gelmez ve böyle de bir lüksümüz zaten yok.  Konyaspor camiası kupada bir başarıyı yakalamış ve bir kupa kazanmanının hazzını yaşamış bir camia. Biz de nerede olduğumuzu bilerek en iyisini yapmaya çalışacağız. Hedefimiz tabiki de turlar geçmek ve final oynamak. Beşiktaş güçlü bir takım. 3 gün önce takımımız ligde kendileri ile bir maç yaptı. Bir mücadeleye daha çıkacağız. Bu farklı bir mücadele olacak ve kendi sahamızda oynayacağız. Takımımız kazanma ve iyi mücadele odaklı bir şekilde bu mücadele çıkacak. Ardından ligde Denizlispor’a karşı önemli bir maça daha çıkacağız. Uzun vadeli düşünmek istemiyorum. Planımı öncelikle bu iki maç üzerine yapacağız. Şu an konsantrasyonumuz sadece Beşiktaş maçı üzerinde yoğunlaştı. Umarım bu şekilde maçı kazanırız” şeklinde görüş belirtti. 

Teknik Direktörümüz İlhan Palut, bir basın mensubunun ‘Konyaspor’u tercih etmenizdeki en önemli etkenler nelerdi?’ sorusuna “Öncelikle istikrarlı bir kulüp yapısına sahip olması. Uzun süredir beraber çalışmış bir oyuncu kadrosu var. Konyaspor takımının mutlaka mevkisel anlamda artıları eksileri vardır. Ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim. Konyaspor takımı taktik disipline bağlı olarak oynamaya çalışan bir takım. Yani hoca ne taktik vermişse bunu sahada sonuna kadar uygulamaya çalışan bir takım. Bu benim için önemli. Çünkü benimde taktiksel anlamda takımdan istediklerim olacak. Oyuncu grubumuzun buna karşılık verebileceği inancındayım. En azından bunun için elinden geleni yapacağı inancındayım. Ne olur bilinmez. Ama tabiki de her maçtan iyi sonuçla ayrılmak amacındayız. Burayı tercih etmemdeki en önemli neden dediğim gibi birinci olarak oturmuş bir kulüp yapısı, ikincisi de sisteme bağlı kalabileceğini düşündüğüm iş ahlakına sahip oyuncu grubu ile çalışma fırsatı elde edecek olmamdı” cevabını verdi. 

‘Teknik Direktörlükte benim bir oyun düşüncem var ve sadece bunu oynarım diye bir düşünceye sahip değilim’ diyen Teknik Direktörümüz İlhan Palut “Şu anda elimizde değerli bir oyuncu grubu var. Tabiki bazı mevkilerde seçenek fazlalılığımız var. Bazı mevkilerde bir tık üst düzey oyuncular olabilir miydi? Olabilirdi. Evet. Ama şu an içinde bulunduğumuz maç fikstürü bu durumu düşünmemizi hiç doğru bir hale getirmiyor. Bu oyuncu grubuna en uygun hangi oyun yapısı oturacaksa bunun üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve onu sahaya disiplinle yansıtmaya çalışacağız. Beşiktaş kupa ve Denizlispor lig maçlarını daha çok oyuncularla bire bir görüşmeler ve teorik isteklerim anlamında ilerleyebileceğiz. Ama ondan sonraki süreçte saha içerisindeki isteklerimin ayrıntılarını oyuncularımla çalışma fırsatı bulacağım. Ve bunu sahada görebileceğimi düşünüyorum. İnşallah sonuçlarda iyi olur. Ama bir şablon olacak. Ama umarım sonuçları da istediğimi şekilde alırız” diye konuştu. 

‘Bundan sonraki süreçte nasıl bir Konyaspor izleyeceğiz’ sorusuna Teknik Direktörümüz İlhan Palut “Öncelikle kazanmayı isteyen bir takım göreceğiz. Ama bu her pozisyon 8-9 oyuncu ile hücum eden bir takım anlamına gelmez. Maç planına sadık, buna uyan ve kupada da tur atlamak isteyen bir takım göreceğiz. En başta olmazsa olmaz bir önceki maça göre daha fazla mücadele eden bir takım göreceğimizi umuyorum. İsmail Hoca burada 24 maçlık bir süreçte çalıştı. Tabiki kafasında bir takım şablonu kurmuştur. Bazı maçlarda inanıyorum işler kötü gitmedi ama sonuçlar kötü geldi. Kendisine de takıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz İsmail Hocanın yaptıklarını asla yok saymayacağız. Kendisi çok değerli bir futbol adamıdır. Biz de yeni bir yere geldiğimize ve insanlar bize bir güven duyduklarına göre biz de kendi dokunuşlarımızı yapacağız. Bu çıtayı olduğu yerden bir tık yukarılara çıkarmaya çalışacağız. Amacımız bu” şeklinde cevap verdi.

Sıra Takım O G B M Av P