14.1.2023 18:20
arabam.com Konyaspor 1-2 Beşiktaş

arabam.com Konyaspor’umuz, Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanan maçta takımımız sahadan 2-1’lik skorla mağlup ayrıldı. 

Teknik Direktörümüz İlhan Palut karşılaşmaya; Erhan Erentürk, Guilherme Sitya, Francisco Calvo, Adil Demirbağ, Ahmet Oğuz, Bruno Paz (Dk.77 Soner Dikmen), Amir Hadziahmetovic, Zymer Bytyqi, Konrad Michalak (Dk. 64 Robert Muric) Mame Diouf (Dk. 90 Uche Ikpeazu) ve Muhammet Demir (Dk. 46 Endri Çekiçi) ilk 11’i ile sahaya çıktı.

arabam.com Konyaspor’umuz henüz 1. Dakikada Rosier'nin geri pasında kaleci Mert Günok'un topu ayağının altından kaçırdıktan sonra çıkarmaya çalışırken kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarıda kalan dakikalarda başka gol olmayınca takımımız soyunma odasına 1-0’lık skorla önde girdi.

İkinci yarının başında etkili olan arabam.com Konyaspor’umuzda, Amir Hadziahmetovic ve Mame Diouf ile üst üste önemli pozisyonlar yakalasa da çerçeveyi bulamadı. 

Beşiktaş'ın ikinci yarıda bulduğu ilk pozisyonda Cenk Tosun 67. dakikada attıpı golle 1-1’lik beraberliği yakaladı. Yeşil beyazlı takımımız, yeniden öne geçmek için pozisyonlar bulsa da son vuruşlar gole yetmedi. 90+5. dakikada gelişen Beşiktaş atağında ceza sahasına doğru gönderilen topta Josef topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi.

Müsabakanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca arabam.com Konyaspor’umuz, Beşiktaş’a 2-1 mağlup oldu. Takımımız bu skorla ligde 27 puanda kaldı.

Öte yandan geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden futbolcumuz Ahmet Çalık, karşılaşma öncesi anıldı. Taraftarlarımız, "Ahmet Çalık" ve "Ahmet ölmedi kalbimizde yaşıyor" tezahüratlarının yanı sıra alkışlarla futbolcumuz Ahmet Çalık'ı andı.

Sıra Takım O G B M Av P