4.5.2021 14:36
Avrupa Şampiyonası’nda tarih yazan sporcumuz Elif Ceren Çolak’ı kulübümüzde ağırladık

Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen Avrupa Trampolin Cimnastik Şampiyonası’nda partneri Sıla Karakuş ile birlikte Türkiye’ye bir ilki yaşatan Elif Ceren Çolak’ı, kulübümüzde misafir ettik.

Başkan Yardımcımız Zahir Renklibay, CEO’muz Ufuk Yaşar, Amatör Branşlar Koordinatörümüz Selçuk Buğdaycı’nın da hazır olduğu ziyarette Elif Ceren Çolak’a antrenörü Şükrü Alp Arı ve ailesi de eşlik etti.

Trampolin Cimnastik Avrupa Şampiyonasında ikinci olarak bu kategoride ülkemize ilk kez madalya kazandıran sporcumuz Elif Ceren Çolak ziyarette yaptığı konuşmada “Çok destekçimiz oldu. Bizi destekleyen Konyaspor Kulübü başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İlk kez böyle bir branşta madalya kazandırdığımız için çok mutluyuz. Biz çok çalıştık ve madalyayı bekliyorduk. Ayda üç kez Bolu'daki Olimpik merkeze kampa gidiyorduk. Herkes bize çok inandı. Bize inananlar artınca biz de kendimize daha çok inandık. İnancımızın sonucu güzel oldu. Yılın sonunda Dünya şampiyonası var. İnşallah orada da madalya almayı hedefliyoruz. Her sporcunun olduğu gibi olimpiyat hedefimiz var. 2024 yılındaki Olimpiyatlara hazırlanıyoruz. Madalya kazandığımızda o kadar mutlu oldum ki, mutluluktan ağladım” ifadelerine yer verdi. 

Antrenör Şükrü Alp Arı ise “Olimpik merkezde 5 aydır kamplara katılıyoruz. Her ay üç hafta şeklinde bir ay kulübünde bir ay milli takımda çalışmalar yapıyor. Milli Takım arkadaşlarıyla biliyorsunuz senkronize yapıyor ve farklı şehirlerdeler. Mecbur bir arada çalışmaları gerekiyor, o uyumu yakalamaları için... Bu yüzden kamplar yapıyoruz. Bizim esas hedefimiz 2024 Olimpiyat Oyunları... Kısa vadede bu Avrupa Şampiyonası vardı. Pandemiden dolayı iki yıldır müsabakaları katılamıyorduk. Bu Avrupa şampiyonası bizim için hem tarihi hem de güzel bir başlangıç oldu” şeklinde konuştu.

Ziyarette son olarak söz alan Başkan Yardımcımız Zahir Renklibay Elif Ceren Çolak’tan altın madalya beklediklerini ifade ettiği konuşmasında şu sözlere yer verdi : “Avrupa Trampolin Cimnastik Şampiyonası'nda ülkemizi başarı ile temsil eden Elif'i tebrik ediyoruz. Başta antrenörü olmak üzere ailesine çok teşekkür ederiz. Gerçekten bizleri çok mutlu ettiniz. Ülkemiz adına ilk defa böyle bir başarı yakaladık. Bu başarıda Elif'in kulübümüzün sporcusu olması dolayısıyla ayrıca memnun olduk. Elif'e başarılarının devamını diliyoruz. Konyaspor Kulübü olarak destekçiniz olmaya her zaman devam edeceğiz. Her şeyin başında şüphesiz çalışmak geliyor. Şimdi Bronz madalya daha sonra altın madalya neden olmasın. Çalışmalarınız bu şekilde devam ettiği sürece altın madalyayı en kısa sürede ülkemize getireceğinizi düşünüyoruz.”

Ziyaretin sonunda kulübümüz Elif Ceren Çolak’ı ve antrenörü Şükrü Alp Arı’yı başarılarından dolayı altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Ödülleri kulübümüz adına Başkan Yardımcımız Zahir Renklibay takdim etti. Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafla sona erdi.

Haberin Fotoğrafları İçin Tıklayınız: https://we.tl/t-uFlVWwzCSW

Sıra Takım O G B M Av P