5.5.2019 21:53
Basketbol Takımımız Sezonu 7. Sırada Tamamladı

Türkiye Basketbol Ligi 30.hafta karşılaşmasında Konyaspor Basketbol Takımımız evinde konuk ettiği Semt77 Yalova Belediyespor’u 103-84 mağlup etmeyi başardı. Bu karşılaşmayla birlikte ligin normal sezonunu 47 puanla 7.sırada tamamlayan ekibimiz Play-Off çeyrek finalinde ligi 4.sırada tamamlayan Düzce Belediyespor’la eşleşti. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda oynanan karşılaşmayı maçın başından itibaren üstün götüren Konyaspor Basketbol Takımımız rahat bir galibiyet aldı. Karşılaşmanın ilk çeyreği 25-22 önde tamamlayan ekibimiz ikinci periyotta daha iyi bir oyun sergileyerek farkı 12 sayıya kadar çıkardı ve soyunma odasına 50-38 önde girdi. Mücadelenin üçüncü periyotunda da etkili oyununu sürdüren Konyaspor Basketbol Takımımız, son çeyreğe 86-60 önde girdi. Son çeyrekte de rahat bir oyun ortaya koyan ekibimiz sahadan 103-82 galip ayrılan taraf oldu. Kadroda yer alan tüm oyuncuların süre aldığı mücadelede Calvin Godfrey 23 sayı 16 ribaunt, Sertay Gürsu 17 sayı, Marcus Hall 14 sayı ile en skorer isimler oldu. Konyaspor Basketbol Takımımız, Süper Lig hedefini Play-Off maçlarıyla sürdürecek. Ekibimiz, Play-Off ilk maçında Düzce Belediyespor’la karşılaşacak. Mücadele Türkiye Basketbol Federasyonun açıklayacağı gün ve saatte oynanacak.


AZİZ BEKİR: TAKIMIMIN VERDİĞİ REAKSİYONDAN MEMNUNUM
Konyaspor Basketbol Takımımız Başantrenörü Aziz Bekir, Semt77 Yalova Belediyespor karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, “Yalova Belediyespor takımına teşekkür etmek istiyorum. Maksimum Fair-play çerçevesinde oynadılar. Takımın başında çıktığım ilk maçta takımın verdiği reaksiyondan memnunum. Bu maç ölçü değil ancak Yeni Mamakspor karşılaşmasında ki performansımızdan beni sevindirdi. Play-Off da süper lig için diğer takımlar kadar bizimde potansiyelimiz var ama iyi savunma yaparsak” ifadelerini kullandı.


YURTERİ: SÜPER LİG HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM
Karşılaşmayı 11 sayıyla tamamlayarak iyi bir performans ortaya koyan Barış Yurteri ise maç sonrası yaptığı açıklamada, ‘‘Aziz hocamızın gelmesiyle birlikte yeni sistemde çalışmaya başladık. Yavaş yavaş alışsak da bugün iyi iş yaptığımızı düşünüyoruz. Maç ayırt etmiyoruz. Göstereceğimiz performansla süper lig hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum’’ dedi.

Sıra Takım O G B M Av P