5.9.2019 20:49
Beklentilerimizin doğru çıkması bu sezon en büyük hedefimiz olacak

Kayacık Tesisleri’mizde yapılan antrenmanda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, yapılan planların büyük kısmının doğru çıkmasının sezonun geri kalanında en büyük beklentileri olacağını söyledi.

Sezonun ilk 3 haftasında oynadığımız maçları değerlendiren Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, “Oynadığımız maçlardan ikisinin içeride, birinin de Galatasaray deplasmanı olması bir sonraki 3’ünün deplasman olduğu 4 maçlık seri öncesinde içeride oynadığımız MKE Ankaragücü ve Antalyaspor maçlarını kazanarak puan ortalamasını yukarıya çekmeyi zorlu bir döneme gireceğiz süreçte çok arzu ediyorduk. Ama olmadı. İçeride kuvvetli bir oyun oynadığımız MKE Ankaragücü ve Antalyaspor maçlarında oyunun büyük bölümünde kendi oyunumuzu rakibe kabul ettirmemize rağmen açıkçası istediğimiz sonuçları alamadığımız maçlardı. Galatasaray gibi güçlü bir rakip karşısında golden sonraki oyunumuzda bu anlamda bizim istediklerimizi yaptığımız bir dönemi içeriyordu. Üç maçtan sonuç dışında geleceğe yönelik söyleyebileceğim en önemli ve olumlu şey; MKE Ankaragücü maçındaki oyunun etrafında ilerlemeye başlarsak puan ortalamamız istediğimiz seviyeye gelecek ve hatta istediklerimizi elde etme şansını bize verecek olması. Önümüzdeki 3 maçı oynadıktan sonra bu düşüncemi biraz daha kuvvetli olarak söyleyebilirim. İçeride ve dışarıda olmak üzere iki tane kuvvetli oyunumuz gözüküyor. Ama tabiki de esas amacımız önce takımı oturtmak, pekleştirmek ve Antalyaspor maçında da çok net bir şekilde gözüken kırılganlığımızı ortadan kaldırmak konusunda oyunumuzda ısrar etmek ve bunu olumlu galibiyetlerle süsleyebilmek. Bunu yapabilirsek bu sene bizim adımıza iyi bir sene olabilir. Bunun sinyallerini alıyoruz” şeklinde görüş belirtti.

Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, transfer döneminde gelen-giden oyuncular konusunda görüşlerinin sorulması üzerine şunları söyledi.

“Temel amacımız takımın ve kulübün kuvvetli olması. Bu kuvvetli olmaya giden yolda işin en kısmı ekonomiden geçiyor. Bütün transfer dönemlerinde kaliteyi ve kuvveti düşürmeden, hatta tam tersine daha arttırarak hem yaş ortalamasını daha makul bir seviyeye getirebilmek, bizim ülkemizde uzun zamandır şişmiş olan ücretleri biraz daha akılcı bir düzeye çekmek en büyük hedefimizdi. Geçen sene önümüzde yazılanlarla ve zihnimizde kalanları bir araya getirerek küçük çaplı bir operasyon yaptığımızı söyleyebilirim. Belki bunu olanaklar ölçüsünde bir adım daha genişletebilirdik. Yönetimimiz hem giden hem de gelen oyuncularla yapabileceği fedakarlıkların en iyisini yapmaya çalıştı…”

“Aramızda 6 yeni oyuncu arkadaşımız geldi. Altınordu’dan gelen kalecimiz dışında hepsi şu anda takımda oynamaya aday gözüküyorlar ve oynaması düşünülerek alınmış oyuncular. Bunun yanı sıra geçen sene çokça yaşadığımız ama bu sezonun ilk 2 haftasında yaşamadığımız alternatif oyuncu sıkıntısını da ortadan kaldırmışa benziyor. Geçen sene başka takımlarda kiralık olan Ali Yaşar ve Savaş Polat’ı da aramıza dahil ettik. İkisi de kısa vadede olmasa da orta ve uzun vadede kadroyu zorlayacak ve takımın ana oyuncusu olacak gibi gözüküyorlar. Dolayısıyla onları da ilave ettiğimiz zaman aramıza 8 oyuncu geldi. Bununla beraber birlikte olmamızın hem bize hem de kendilerine fayda sağlamayacağını düşündüğümüz birkaç arkadaşımızla yollarımızı ayırdık. Artık transfer dönemi bitti ve son şeklini alan kadromuzu TFF’na ilettik. Bundan sonra söylenecek tek şey hayırlı uğurlu olması. Yaptığımız planların büyük kısmının doğru çıkması sezonun geri kalanında en büyük beklentimiz ve hayalimiz olacak…”

Sıra Takım O G B M Av P