14.1.2023 13:56
Dönüşüm Tribünü Projemiz hayata geçti

'Çevre, geleceğe Mirastır!' sloganı ile geçen sezon Yeşil Tribün Projesi'ni hayata geçiren ve Türkiye’de bir ilke imza atan arabam.com Konyaspor’umuz, şimdi de atık pillerin 'Dönüşüm Tribünü' projesi bir ilki daha gerçekleştirdi.

Kulübümüz ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ortak düzenlediği 'Dönüşüm Tribünü’ projesine destek veren taraftarlarımız, sabahın erken saatlerinde atık pilleri getirmeye başladı.

Stadyumumuzun Güney Üst C bloğunda yer alacak Dönüşüm Tribünü, Beşiktaş maçı ile birlikte iç sahada taraftarlarımıza ev sahipliği yapacak. Beşiktaş maçı içim 600’ün üzerinde taraftarımız Dönüşüm Tribünü’nde maçı takip edecek. 

Geçen sezon Yeşil Tribün projesiyle Türkiye’de bir ilke imza atarak ülke genelinde büyük takdir topladıklarını ve bunun neticesinde ödüle layık görüldüklerini belirten Başkanımız Fatih Özgökçen yaptığı açıklamada, “Yeşil Tribün projesiyle bir ilke imza atan Konyaspor’umuz; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile birlikte çevre dostu proje malumunuz tüm ülke genelinde büyük takdir topladı. ‘Yeşil Tribün Projesi’ ile geri dönüşüme kazandırılan atıklar sayesinde birçok taraftarımızın ücretsiz maç bileti kazandı. Çevre geleceğe mirastır! düsturuyla başladık ve 5 adet plastik veya cam şişe getirene maç bileti hediye ettiğimiz 'Yeşil Tribün Projesi' kapsamında 13 karşılaşmada toplam 4 bin 643 taraftarımızı ağırladık. Bu projeyle 23 bin 215 şişe geri dönüşüme kazandırıldı. Bunun sonucunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca ‘Uluslararası 3. Sıfır Atık Zirvesi Ödül Töreni’nde kulübümüz, Sıfır Atık Spor Ödülleri, kulüp kategorisinde ödüle layık görüldü.” ifadelerini kullandı.

Gelecek nesillerde çevre bilinci uyandırmak ve geleceğe daha güzel bir dünya bırakmak adına atık pil toplama kampanyası düzenlemeye karar verdiklerine dikkati çeken Başkanımız Fatih Özgökçen, şöyle konuştu:

“Kulübümüz şimdi de yepyeni bir projeyi hayata geçirerek yine Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Atık pillerin toprağa karışması, denizlere, akarsulara atılması durumunda içerdikleri kimyasal maddeler sebebiyle çevrenin kirlenmesine yol açmaktadır. Bu kirlenme kısa sürede gerçekleşmeyip yapılan araştırmalarda, 5-15 yıl gibi bir sürede etkisini gösterdiği doğrulanmıştır. Gelecek nesillerde çevre bilinci uyandırmak ve geleceğe daha güzel bir dünya bırakmak adına atık pil toplama kampanyası düzenlemeye karar verdik.”

Projeyi 5 pil 1 bilet şeklinde başlattıklarını ancak sporseverlerin sadece bilet için değil, bilet almadan da pilleri getirip doğaya destek olmaları gerektiği konusunda çağrıda bulunan Başkanımız Fatih Özgökçen, şunları dile getirdi:

“Doğanın pili bitmesin!’ sloganıyla Dönüşüm Tribünü projesi kapsamında taraftarlarımız, geri dönüştürülebilir 5 adet pili stadyumumuzun doğu tribünü bölgesinde yer alan Passolig gişesi yanına kurulan pil dönüşüm standına bırakmaları gerekiyor. Pilleri teslim edenler, stand görevlisinden maçı biletini anında yükletebilecekler. Buradaki tek şartımız pil getiren kişilerin Konyaspor Passolig kartlarının olmasıdır. Beşiktaş maçı ile başladığımız Dönüşüm Projesi sezon boyunca devam edecek.”

Başkanımız Fatih Özgökçen ve yönetim kurulu üyelerimiz, atık pil geri dönüşüm kutusuna atık pilleri bıraktı.

Sıra Takım O G B M Av P