5.2.2023 18:25
Evimizde Fenerbahçe Beko’ya 62-61 mağlup olduk

AYOS Konyaspor Basketbol Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Liginin 18. haftasında Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda Fenerbahçe Beko’yu konuk etti. Takımımız parkeden 62-61’lik skorla mağlup ayrılarak 12.yenilgisini aldı.

Alex Perez, Murat Göktaş, Rasheed Sulaimon, Ramazan Tekin ve Sinan Sağlam ilk beşiyle başladığımız mücadelede dört basketbolcumuz çift haneli sayı üretti. Alex Perez 12 sayı, 6 asist ve 2 ribauntla en yüksek performans sergileyen oyuncumuz oldu. Gavin Schiling 11 sayı ve 10 ribauntla maçı tamamladı. Rasheed Sulaimon ise 11 sayı ve 7 ribaunt ve Roko badzim de 11 sayı ve 1 ribauntluk katkı verdi.

İlk çeyreğin son 5 dakikasında iki takımda sayı bulmakta zorlandı. Ardından taraftarının desteğini arkasını alan AYOS Konyaspor Basketbol Takımımız, Rasheed Sulaimon ile öne geçme şansını kullanamadı. Melih Mahmutoğlu da son atışı sayıya çeviremeyince takımımız ilk periyotu 13-13’lük eşitlikle tamamladı.

İkinci çeyrekte Fenerbahçe dışardan sürekli sayı denedi ancak başarılı olamadılar. AYOS Yeşil-beyazlı takımımız ise son atışlarda istenilen performans sergilenmeyince eşitlik bozulmadı. Ayos Konyaspor Basketbol Takımımızın üstünlük sayısı Sulaimon'dan geldi. Fenerbahçe ikinci çeyrekte ilk sayısını 5 dakika sonra buldu. 18-15. Dengeli geçen ikinci çeyrekte skor bir çok kez el değiştirirken, AYOS Konyaspor Basketbol Takımımız soyunma odasına 32-22 geride girdi.

Üçüncü çeyrekte konuk ekip üst üste sayılar bulurken, final periyoduna 43-51 geride girdi. AYOS Konyaspor Basketbol Takımımız, Rasheed Sulaiomon ile beraberliği buldu 52-52 Fenerbahçe Beko ise 6 dakikada 1 sayı buldu. Karşılaşmanın bitimine 26 saniye kala Ramazan Tekin hücum ribandunu alırken, Roko Badzim de 3'lük attı ve takımımız bir kez daha öne geçti. Son saniyelerine önde giren ekibimiz konuk ekibin bitime 2 saniye kala Dyshawn Pierre’in serbest atıştan bulduğu sayılarla maçtan 62-61 mağlup ayrıldı ve 12.yenilgisini aldı.

AYOS Konyaspor Basketbol Takımımız, 19. hafta maçında deplasmanda Gaziantep Basketbol ile karşılaşacak.

AYOS Konyaspor Basketbol Takımımızda skor dağılımı: Alex Perez 12, Rasheed Sulaimon 11, Roko Badzim 11, Gavin Schiling 11, Sinan Sağlam 8, Ramazan Tekin 5 ve murat Göktaş 3 sayı kaydetti.

Sıra Takım O G B M Av P