19.1.2023 23:50
Gaziantep FK 7-6 arabam.com Konyaspor’umuz (Penaltılarla)

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turunda Gaziantep FK ile Kalyon Stadyumu’nda karşılaşan arabam.com Konyaspor’umuz, rakibine penaltılar sonucunda 7-6 yenilerek kupaya veda etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

5'inci dakikada orta alandan başlayan takımımızın atağında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Robert Muric'in sert şutu kaleci Günay'da kaldı.

10'uncu dakikada sol kanattan gelişen atakta Guilherme'nin yaptığı orta kaleci Günay'dan döndü. Pozisyonun devamında önce Bruno Paz, sonra da Michalak'ın vuruşları kale önünde savunma uzaklaştırdı.

17'nci dakikada orta alandan gelişen Gaziantep FK atağında çalımlarla ceza sahasına giren Markovıc'in vuruşu ağlarla buluştu. Maçın hakemi VAR incelemesinin ardından golün öncesinde faul tespit ederek golü iptal etti.

26'ncı dakikada orta alandan gelişen arabam.com Konyaspor’umuzun atağında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Uche Ikpeazu'nun dönerek yaptığı yerden vuruş kaleci Günay'da kaldı.

İlk yarıda gol sesi çıkmayınca takımımız soyunma odasına 0-0’lık skorla berabere girdi.
İkinci yarıda da etkili olan arabam.com Konyaspor’umuz 76'ncı dakikada orta alandan geliştirdiği atakta atılan ara pasla kaleci ile karşı karşıya kalan Diouf'un vuruşunu Günay kurtardı.

Karşılaşmada yine gol sesi çıkmayınca maç uzatmalara gitti.

İlk uzatma devresinde takımların karşılıklı atakları ile geçilse de eşitlik bozulmadı.

Gaziantep FK, 108. dakikada Mustafa Eskihellaç'ın golüyle 1-0 öne geçti.
arabam.com Konyaspor’umuz 119. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Guilherme, atışta kaleci Günay'ı geçemedi.
Temsilcimiz, skora 124. dakikada Mame Diouf'un kafa golüyle dengeyi getirdi.

Maçın uzatmaları 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. Seri penaltı atışlarına geçildi.

Gaziantep FK'da Maxim, Figueiredo, Jevtovic, Merkel, Mirza, Djilobodji, Mustafa Eskihellaç penaltı atışlarında fileleri buldu.

arabam.com Konyaspor'umuz da ise Soner Dikmen, Francisco Calvo, Oğulcan Ülgün, Guilherme Sitya, Mehmet Ali Büyüksayar, Domagoj Pavicic atışlarını gole çevirirken, Uğurcan Yazğılı penaltıyı kaçırdı.

Bu sonuçla arabam.com Konyaspor'umuz, Gaziantep FK’ya deplasmanda penaltı atışları sonucu 7-6 yenilerek kupaya veda etti.

Sıra Takım O G B M Av P