23.3.2019 19:56
Pota'da haftayı mağlubiyetle kapattık

Türkiye Basketbol Ligi 24.hafta karşılaşmasında Konyaspor Basketbol Takımımız sahasında konuk ettiği Manisa Büyükşehir Belediyespor’a 76-89 mağlup oldu.

Selçuklu Belediyesi Uluslar arası Spor Salonunda oynanan karşılaşmaya istediği gibi başlayamayan ekibimiz, ilk periyotu 10-26 geride tamamladı. İkinci periyotta takımımızın farkı azaltma çabaları sonuç vermeyince soyunma odasına 16 sayı, 32-48 geride girdik. Mücadelenin ikinci yarısında farkı 2 sayıya düşüren Konyaspor Basketbol Takımımız, ardından üst üste yenilen üçlüklerle birlikte farkın açılmasına engel  olamadı ve son periyota 11 sayı farkla 56-67 geride girdi. Son periyotta rakibin etkili oyununa karşılık veremeyen ekibimiz sahadan 76-89 mağlup ayrıldı. Karşılaşmanın en skorer ismi 26 sayı ile oynayan Marcus Hall oldu. Yeni transferimiz Jackie Carmichael ise yeşil-beyazlı  formayla çıktığı ilk maçında 16 sayı, 10 ribaunt ve 2 asistle oynadı.


KARADAĞ: SAVUNMA ANLAMINDA SIKINTILAR YAŞIYORUZ
Konyaspor Basketbol Takımımız Başantrenörümüz Cengiz Karadağ karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “Öncelikle olarak rakibimizi tebrik ediyorum. Son üç haftadır savunma zaafiyeti yaşıyoruz. Bir şekilde bunu halledemezsek istemediğimiz sonuçları almaya devam ederiz. Çok fazla söyleyecek bir şey bulamıyorum. Özellikle savunma anlamında son haftalarda çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Şuandan itibaren oyuncu karakterleri ortaya çıkacak. Hata ve eksikliğin nerede olduğunu oyuncular net bir şekilde görmeli. Eğer bu işe çözüm bulamazsak istediğimiz yerlere ulaşamayız” dedi.

Sıra Takım O G B M Av P