25.9.2019 17:15
Takımımız Federasyon Kupası İçin Eskişehir'e Gidiyor

2019-20 TBL sezonu öncesinde 30 Eylül - 07 Ekim arasında düzenlenecek Federasyon Kupası hakkında başantrenörümüz Ozan Bulkaz açıklamalarda bulundu.

*İbrahim Yıldırım ve Shaquille Goodwin kupada yok

Konyaspor Basketbol takımımız, geçtiğimiz hafta, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket takımının düzenlediği Hotel Angel's Park Hazırlık Turnuvası'nda Berkay Sinirlioğlu düşme sonucu kafa travması yaşamıştı. Shaquille Goodwin ve İbrahim Yıldırım ise sakatlanarak kenara gelmişlerdi.

İlk olarak mevcut sakatlıklardan bahseden başantrenörümüz, Mitchell Wilbekin ve Berkay Sinirlioğlu'nun takımla çalışmaya başladığını ifade etti. İbrahim Yıldırım yarın menisküs ameliyatı olacağını ve 6 hafta parkelerden uzak olacağını

Goodwin'in ise hamstringinde 3 milim yırtık olduğunu 4 hafta oynamayacağını söyledi.

*Federasyon Kupasına hazırız

Federasyon kupasında tek yabancılı olacaklarını ama bunun olumsuz olarak bizleri etkilemeyeceğini, kupayı çok istediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Rakiplerimizin hepsi çok değerli. Daha iyi çalışanının karşılığını alacağını bir sürece gelmiş durumdayız. Biz de hem basketbol hem fiziksel olarak hazırlık maçlarında ne kadar hazır olduğumuzu gösterdiğimizi düşünüyorum. Eksiklerimizin olması bizim için elbette kötü oldu. İbrahim de Goodwin de bu takım için önemli oyuncular. Ama bu durumu bizi olumsuz etkilemesine izin vermeden kupa mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bütün takımlara şimdiden başarılar. Umarım sakatlıktan uzak kazasız keyifli geçer"

Federasyon Kupası'nda B grubunda mücadele edecek takımımızın maç programı şu şekilde:

30 Eylül Pazartesi 19:45 Samsunspor - Konyaspor

01 Ekim Salı 19:45 Konyaspor - Lokman Hekim Fethiye Belediyespor

02 Ekim Çarşamba 19:45 Mamak Belediyesi – Konyaspor

*4'er takımdan oluşan 4 grubun yer aldığı Federasyon Kupası'nda eleme maçları sonucu grubunda ilk iki sırayı alacak takımlar çeyrek finale yükselecek. Finalleri kayıpsız tamamlayan takım ise 2019-20 Federasyon Kupası şampiyonu olacak.

Sıra Takım O G B M Av P